Orta Aziyadağı Qazaqstan, Özbekstan, Qırğızstan, Türkimenstan jäneTäjikstan ejelgi körşileri Qıtay men Reseydiñ onan qala berdi alıstağı alıstağı AQŞ-tan tartıp EO-nıñ da mañızdı nısanına aynalıp otır. Ärqaysısı öz odağına tartqısı keledi. Atalmış eldir jañadan köterilip kele jatqan ekonomikalıq quatın arttıru üşin älemniñ alpauıttarına öz teritoriyasındağı twnıp twrğan tabiği baylıqtarımen bölisuge müdeli. Osı sebepten de atalğan elderdiñ basşıları üşin künde jiın, künde toy.  Qıtaydıñ "Bir beldeu, bir jol" jobasınan endi qaytıp Qıtayğa ne berip ne alatındarınıñ esebin endi jasay bergende BWW-nıñ bas hatşısı kele jatır.

Bas hatşısı Antoniu Guterreş äuelde birinşi bolıp  birinşi mausımda Özbekstannıñ astanası Taşkentke kelip, osı eldiñ jap-jaña prezidenti Şavkat Mirzieev pen  jäne basqa da joğarı lauazımdı basşılarımen kezdesip, äñgimelesudi josparlap otır.

Osı jolı Antoniu Guttereş Qazaqstan, Qırğızstan, Türkimenstan jäne Täjikstanğa da sapar şegumen qosa osı elderdiñ qayratkerlerimen swhbattasadı.

“The Qazaq Times”